Bölümümüz 25. Bitki Koruma Bölüm Başkanları Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

31 May

Üniversitelerin Bitki Koruma Bölümlerindeki eğitim-öğretim ve uygulama alanlarıyla ilgili sorunların görüşülerek ortak kararlar alınması ve bu kararların öneri şeklinde rektörlüklere, ilgili bakanlıklara ve derneklere iletilmesi amacıyla düzenlenen 25. Bitki Koruma Bölüm Başkanları Toplantısı, Rektörlük Çalıştay Salonu’nda gerçekleştirildi.

Üniversitemizin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uludağ, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Suat Kaymak, Türkiye Fitopatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Pervin Kınay Teksür, Türkiye Entomoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ferit Turanlı, Türkiye Herboloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Işık Tepe, Türkiye Biyolojik Mücadele Derneği’ni temsilen Prof. Dr. Yeşim Aysan ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri, Ülkemizdeki üniversitelerin Bitki Koruma Bölümü Başkanları ve dernek üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Başkanı ve Dönem Başkanı Doç. Dr. İsmet Yıldırım, 25. Bitki Koruma Bölüm Başkanları Toplantısı’nın Üniversitemizde gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Doç. Dr. İsmet Yıldırım’ın ardından konuşmasını yapan Üniversitemiz Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uludağ, yeni bir Fakülte olmalarına rağmen kısa sürede birçok önemli çalışma gerçekleştirdiklerini ifade etti. Toplantıda Bitki Koruma Bölümü’yle ilgili ileriye yönelik stratejilerin belirleneceğini söyleyen Prof. Dr. Uludağ, ev sahibi olarak toplantının düzenlenmesinde emeği geçen Doç. Dr. İsmet Yıldırım ve öğretim üyelerimize teşekkür ederek toplantı sonucunda ortaya çıkan kararların Bitki Koruma Bölümlerine ve Ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başkanlık Divanı seçilmesinin ardından toplantının gündem maddelerine geçildi. Bitki Koruma Bölümlerine ilişkin birçok sorunun görüşüldüğü ve ortak kararların alındığı toplantıda; eğitim akreditasyonu, ders müfredatları, öğretim kadroları, bu alandaki araştırmalar, lisansüstü uzmanların yetiştirilmesi, ulusal ve uluslararası projelerin yürütülmesi, katalog ve yayınlar hazırlanması gibi konular ele alınarak yapılacak Bitki Koruma Kongresi hakkında bilgilendirme gerçekleştirildi.

25. Bitki Koruma Bölüm Başkanları Toplantısı, gündemdeki maddelerin tartışılması ve yapılan genel değerlendirmenin ardından son buldu.